Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
 

Blog

Τανζανία Sambewe: Πολυπλοκότητα και Ισορροπία

Το 2017 υπήρξε μια εξαιρετική χρονιά για την Τανζανία, καθώς μας έδωσε καφέδες υψηλού επιπέδου, εντυπωσιακούς και πολύπλοκους. Ο Tanzania Sambewe είναι ένας από αυτούς. Με όμορφη, μεταξένια αίσθηση στο στόμα και με λεπτό άρωμα εσπεριδοειδών και σοκολάτας, αυτός ο πολύπλοκος καφές είναι καλά ισορροπημένος και μας δίνει μοναδικές γευστικές νότες γλυκών κόκκινων μούρων, φρούτων, βανίλιας και μαρμελάδας.

Ελάτε μαζί μας να ανακαλύψουμε την προέλευσή του.

Sambewe Farmers Group

Η Sambewe είναι μια ομάδα 54 γεωργών που είναι δομημένη ως Συνεταιρισμός Γεωργικός & Μάρκετινγκ.

Συλλογή, διαλογή και παραλαβή των κερασιών

Η βασική εποχή για την συλλογή των κερασιών σε αυτό το τμήμα της νότιας Τανζανίας είναι τα τέλη Μαΐου έως Ιουλίου, με τα δέντρα καφέ να ανθίζουν μεταξύ Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου. Το κεράσι για αυτόν τον καφέ προέρχεται από 20 μικροκαλλιεργητές, οι οποίοι επιλέγουν και παραδίδουν τον καφέ τους στο CPU. Η παράδοση του προϊόντος τους είναι μια λεπτομερής διαδικασία ώστε να εξασφαλιστεί ότι θα επεξεργαστούν μόνο τα ώριμα κεράσια. Οι άγουροι και οι πολύ ώριμοι καρποί επιστρέφονται στους τους αγρότες για οικιακή χρήση ή πωλούνται τοπικά.

Ζύμωση, πλύσιμο και ξήρανση

Η υποδομή σε ένα μεγάλο μέρος της νότιας Τανζανίας είναι αρκετά βασική. Τα κεράσια πολτοποιούνται και στη συνέχεια ζυμώνονται σε δεξαμενές, ενώ κατατάσσονται με βάση την πυκνότητά τους στα κανάλια πλύσης, πριν ξεκινήσει η διαδικασία της ξήρανσης σε ανυψωμένες τάβλες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ξήρανσης, τα κεράσια επιλέγονται χειρονακτικά από εργάτες ή εθελοντές-μέλη της ομάδας για να αφαιρεθούν όλα τα ελαττωματικά.