Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
 

Από τις Σέρρες ο πρωταθλητής Ελλάδας!

Άψογο το 1ο Πρωτάθλημα Roasting: από τις Σέρρες ο πρωταθλητής Ελλάδας!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ATHENSCOFFEEFESTIVAL.GR

Άκρως ανταγωνιστικό αποδείχθηκε το 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting που οργανώθηκε από τον SCA Greece στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival. Παγκοσμίων προδιαγραφών το event σύμφωνα με τους διεθνείς κριτές.

Την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα στάδια καβουρδίσματος του καφέ και να θαυμάσουν τις προσπάθειες των οκτώ διαγωνιζόμενων που συμμετείχαν στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting είχαν οι επισκέπτες του Athens Coffee Festival. Το πρωτάθλημα οργανώθηκε για πρώτη φορά στα χρονικά από τον SCA Greece, το ελληνικό τμήμα του Specialty Coffee Organisation, του διεθνή φορέα που προάγει τις αξίες του καφέ υψηλής ποιότητας.

Οι διεθνείς κριτές έμειναν ενθουσιασμένοι από τη μεγάλη προσέλευση, την υψηλή τεχνογνωσία των Ελλήνων roaster και την άψογη διοργάνωση, τονίζοντας μάλιστα ότι το οργανωτικό επίπεδο ήταν παγκοσμίων προδιαγραφών. Για πρώτη φορά, άλλωστε, ένα πρωτάθλημα roasting φιλοξενήθηκε σε κάποιο event με τόσο μαζικό χαρακτήρα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στον μέσο καταναλωτή να αντιληφθεί πόσο σημαντικά είναι όλα τα στάδια επεξεργασίας του καφέ, από την επιλογή και τη βαθμονόμηση της πρώτης ύλης ως το καβούρδισμα και την τυποποίηση των κόκκων.

Ο 37χρονος Παναγιώτης Ματζιούνης, δημιουργός της εταιρείας Roasters Kolektiva που δραστηριοποιείται στις Σέρρες, κέρδισε την πρώτη θέση στο φετινό -ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και αμφίρροπο- Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting. Δεύτερος αναδείχθηκε ο Θανάσης Νικόλης, head roaster στην εταιρεία Kudu Coffee Roasters, ενώ στη τρίτη θέση του βάθρου ανέβηκε ο Γιώργος Σπιθάκης, head roaster και συνιδιοκτήτης του Crop Roastery Brewery, στο Ηράκλειο της Κρήτης. «Ο διαγωνισμός επέτρεψε τόσο σε μένα όσο και σε πολλούς συναδέλφους από την περιφέρεια να δείξουμε τις δυνατότητες που υπάρχουν πλέον στην περιφέρεια για την επεξεργασία καφέ πολύ υψηλής ποιότητας. Η διοργάνωση του πρωταθλήματος στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία να επικοινωνήσουμε τις αξίες του specialty coffee σε ένα ευρύτατο κοινό. Ο παλμός ήταν πραγματικά μοναδικός», τόνισε ο Παναγιώτης Ματζιούνης, ο οποίος τον Νοέμβριο θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Roasting που θα πραγματοποιηθεί στην Κίνα.

Διαβάστε την συνέντευξη στο Αthenscoffeefestival.gr