Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
 

Blog

— WORLD COFFEE ROASTING CHAMPIONSHIP 2017

Η νίκη του Παναγιώτη Ματζιούνη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee Roasting 2017,  του έδωσε το εισιτήριο για την εκπροσώπηση της χώρας μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Coffee Roasting που θα διεξαχθεί στην Guangzhou της Κίνας, από τις 12 έως τις 14 Δεκεμβρίου, 2017.

Τι είναι λοιπόν το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καβουρντίσματος (World Coffee Roasting Championship) και ποια η ιστορία του?

Το World Coffee Roasting Championship διοργανώνεται από το World Coffee Events (WCE), έναν οργανισμό διαχείρισης εκδηλώσεων με βάση του το Δουβλίνο της Ιρλανδίας, ο οποίος ιδρύθηκε αρχικά από την Speciality Coffee Association Ευρώπης (SCAE) και την Specialty Coffee Association Αμερικής (SCAA).

Το τρέχον πορτφόλιο του WCE περιλαμβάνει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Tasters, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Latte Art, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Coffee in Good Spirits και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Brewers Cup, καθώς και εκδηλώσεις που αφορούν την γνώση γύρω από τον καφέ όπως το Re:verb, το All-Stars, το Espresso Bar και το Brew Bar.

'...Αποστολή μας (WCE) είναι η ανάπτυξη δράσεων που εμπλέκουν την κοινότητα των ειδικών του καφέ και η προώθηση της υπεροχής του...'

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καβουρδίσματος  έχει σχεδιαστεί για να αναδεικνύει το ταλέντο και την ικανότητα των αφοσιωμένων ανδρών και γυναικών που ασχολούνται επαγγελματικά με το καβούρδισμα specialty coffees.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καβουρντίσματος Καφέ διεξήχθη για πρώτη φορά το 2013 στη Νίκαια της Γαλλίας. Σε αυτή τη διοργάνωση τριών σταδίων, οι διαγωνιζόμενοι αξιολογούνται για την απόδοσή τους στην αξιολόγηση της ποιότητας του πράσινου καφέ (ταξινόμηση καφέ), στην ανάπτυξη προφίλ ψησίματος που αναδεικνύουν καλύτερα τα επιθυμητά χαρακτηριστικά του, και στο γενικό τελικό αποτέλεσμα του καφέ που καβουρδίστηκε.

Φέτος, στο World Coffee Roasting Championship θα συμμετάσχουν 21 χώρες από όλον τον κόσμο, και για πρώτη φορά, η Ελλάδα με της Roasters Kolektiva και τον Παναγιώτη Ματζιούνη.

Μάθετε περισσότερα για τον World Coffee Events εδώ:

Δείτε όλους τους διαγωνιζόμενους του WCRC 2017 εδώ: