Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
 

Blog

ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ CARMO ESTATE ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ

Η οικογένεια Junquiera ξεκίνησε να καλλιεργεί καφέ στα υψίπεδα του νότιου Minas Gerais πριν από 150 χρόνια. Ο σημερινός ιδιοκτήτης Tulio Junquiera, ο οποίος είναι η πέμπτη γενιά παραγωγών καφέ στην οικογένεια, έχει συνδυάσει την παράδοση με την καινοτομία για να καταστήσει το Carmo Estate ένα βιώσιμο αγρόκτημα αφιερωμένο στην παραγωγή ιδιαίτερων καφέδων. Ο Tulio είναι επίσης πρώην πρόεδρος της Brazil Specialty Coffee Association (BSCA).

Αποστολή της Carmo Estate είναι να παράγει εξαιρετικούς καφέδες, παρέχοντας στους υπαλλήλους της  ποιότητα ζωής και εξασφαλίζοντας παράλληλα την περιβαλλοντική βιωσιμότητα. Το αγρόκτημα βρίσκεται κοντά στην πόλη Ηλιόδορα, στη νότια πολιτεία του Minas Gerais, μια εκπληκτική περιοχή με ορεινό τοπίο και ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη specialty ποικιλιών.

Η Carmo Estate έχει έκταση 220 στρεμμάτων, στα οποία καλλιεργούνται ποικιλίες Mundo Novo, Catuaí, Catuca, Bourbon, Acaiá και Icatú. Ένας συνδυασμός προσεκτικής διαχείρισης και εξαιρετικών συνθηκών καλλιέργειας παράγει μια μέση απόδοση 40 τσουβαλιών ανά εκτάριο. περισσότερο από το διπλάσιο του εθνικού μέσου όρου. Οι καφέδες από το Carmo Estate καλλιεργούνται σε υψόμετρο από 950 έως 1200μ.

Οι εγκαταστάσεις άλεσης στην Carmo Estate αναπτύχθηκαν ειδικά για την παραγωγή υψηλής ποιότητας natural και pulped natural καφέδων. Για τους καφέδες που επεξεργάζονται με την μέθοδο pulped natural (όπως η 100% Bourbon), τα κεράσια συλλέγονται μόνο όταν έχουν ωριμάσει, πολτοποιηθεί και μετά στεγνώσει στον ήλιο στις  αυλές του αγροκτήματος. Mηχανικοί στεγνωτήρες χρησιμοποιούνται ως βοήθημα μόνο όταν οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές. Το κτήμα στη συνέχεια αποθηκεύει τον καφέ του σε ειδικά κατασκευασμένα ξύλινα σιλό μέχρι να είναι έτοιμος για εξαγωγή.

Το Carmo Estate δεσμεύεται για την ευημερία των εργαζομένων και των συνεργατών του. Κάλυψη υγείας, εκπαίδευση για παιδιά, προγράμματα για την ενθάρρυνση των εργαζομένων να χτίσουν τη δική τους κατοικία, πρότζεκτ εκπαίδευσης ενηλίκων και κατάρτιση σχετικά με τη σημασία της περιβαλλοντικής διαφύλαξης, προσφέρονται όλα από την Carmo. Το αγρόκτημα διαθέτει επίσης ένα καινοτόμο πρόγραμμα επιμερισμού κερδών, στο οποίο οι εργαζόμενοι καλούνται να γίνουν εταίροι στην Carmo Estate και έτσι να αποκτήσουν  δικαίωμα συμμετοχής στα κέρδη από την πώληση των καφέδων.