KOLEKTIVA

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Το 2008, ο Παναγιώτης Ματζιούνης αναλαμβάνει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης, ενός παραδοσιακού καφεκοπτείου, που από το 1954 προσφέρει με συνέπεια και μεράκι φρεσκοψημένο ελληνικό καφέ στον νομό των Σερρών. Βαδίζοντας με σεβασμό στα χνάρια των δυο προηγουμένων, η νέα γενιά ιδιόκτητών δίνει πνοή ανανέωσης στην ιστορική επιχείρηση σύμφωνα με τις απαιτήσεις της σύγχρονης εποχής. Παράλληλα, μπαίνει σε λειτουργία νέα γραμμή παράγωγης, καθώς ο καφές εσπρέσο συνοδεύει ολοένα και περισσότερες στιγμές της καθημερινότητάς μας. Έπειτα από μια δεκαετία συνεχούς επιμόρφωσης, αδιάκοπης αναζήτησης και πειραματισμού, δημιουργείται η ανάγκη παρουσίασης μιας νέας οπτικής στη μέχρι τώρα εδραιωμένη αντίληψη του καφέ. Έτσι το 2017 εγκαινιάζεται η Roasters Kolektiva, η ιδέα μιας ομάδας ανθρώπων που παρά τη διαφορετικότητα, τους ενώνει το πάθος για τον καφέ. Η ίδρυση της Kolektiva συνοδεύεται από την κατάκτηση της πρώτης θέσης από τον Παναγιώτη Ματζιούνη στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Coffee Roasting, που διοργανώθηκε από την SCA Greece τον Οκτώβριο του 2017, μια διάκρισή που όχι μόνο επιβραβεύει την άρτια τεχνική, την εμπειρία και το ολοκληρωμένο αποτέλεσμα , αλλά εντείνει το πάθος για την εξέλιξη και την δημιουργία μοναδικών καφέδων.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η Roasters Kolektiva αποτελεί μια κοινότητα όπου συνυπάρχουν, συνεργάζονται και αλληλεπιδρούν γνώστες του καφέ. Η φιλοσοφία μας πρεσβεύεται από την ίδια μας την ονομασία. Κολεκτίβα: ένα πλαίσιο συνεύρεσης-ελεύθερης δημιουργίας και πειραματισμού γύρω από τον καφέ, που φέρνει τον κόσμο κοντά σε διαδικασίες που ήταν άγνωστες ως σήμερα: πως ένας πράσινος καρπός επεξεργάζεται για να καταλήξει στην κούπα μας ως απολαυστικό ρόφημα. Έχοντας ως βασικές αρχές τη μεθοδικότητα, την εξειδίκευση και την καινοτομία, διαφοροποιούμαστε ριζικά τόσο στον τρόπο προσέγγισης του αντικειμένου, όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του. Διαλεχτές ποικιλίες καφέ από όλες τις ηπείρους, καφέδες με μοναδική προσωπικότητα, από

συγκεκριμένους μικροπαραγωγούς, επιλέγονται διεξοδικά, ψήνονται πάντα σε μικρές ποσότητες, επεξεργάζονται και συσκευάζονται με το χέρι προκείμενου να διατηρήσουν άριστα τα χαρακτηριστικά τους. Χαρμάνια υψηλής ποιότητας τα οποία φτιάχτηκαν και συνδιαμορφώθηκαν από cupping specialists, επαγγελματίες baristi, ειδικούς του είδους αλλά και από απλούς εραστές του καφέ, συνθέτουν μια γευστική παλέτα ικανή να καλύψει και τα πιο απαιτητικά γούστα. H Roasters Kolektiva απευθύνεται στους γνήσιους εκφραστές του Τρίτου Κύματος και επιδιώκει την παρουσίαση μοναδικών προφίλ καφέ που στοχεύουν στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόλαυσης από ένα φλιτζάνι.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Η ανάκληση εικόνων και αναμνήσεων μέσα από την έντονη μυρωδιά του ποιοτικού καφέ, το λαθραίο χαμόγελο και το αυθόρμητο επιφώνημα της γνήσιας απόλαυσης μετά την πρώτη γουλιά, αποτελούν καθημερινές συμπεριφορές που ενισχύουν τη δέσμευσή μας για την εξεύρεση gourmet καφέδων, κορυφαίων ποικιλιών και παραγωγή μοναδικών χαρμανιών. Ως αποτέλεσμα, πρωταρχικός σκοπός της Roasters Kolektiva είναι η διατήρηση της ποιότητας και η συνεχής βελτίωση, πάντα με γνώμονα την εμπειρία και τη γνώση επάνω στον καφέ, αλλά και την τεχνολογική εξέλιξη όλων των σταδίων παράγωγης, από το ωμό κόκκο μέχρι τον τέλεια σερβιρισμένο καφέ.