Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
 

KOLEKTIVA

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ιστορία της Roasters Kolektiva ξεκινά το 1954 ως μια οικογενειακή επιχείρηση που χαρακτηρίζεται από την αγάπη και το πάθος για τον καφέ υψηλής ποιότητας. Το 2017, έρχεται το ισχυρό rebranding της επιχείρησης και θέτει ένα νέο σημείο αναφοράς που κάνει το brand να επικεντρώνεται στον specialty καφέ. Η φιλοσοφία μας βασίζεται στο τρίπτυχο «Μεθοδολογία – Εξειδίκευση – Καινοτομία» αναπτύσσοντας με αυτόν τον τρόπο το όραμα της εταιρείας, για την πιο ευχάριστη εμπειρία του specialty καφέ.

H Roasters Kolektiva δημιουργήθηκε από ανθρώπους που μοιράζονται κοινές αξίες, όπως το πάθος για τον καφέ άριστης ποιότητας και απευθύνεται σε ανθρώπους που απαιτούν τη μέγιστη δυνατή απόλαυση στο καθημερινό τους ρόφημα.
Παράλληλα, η νέα αυτή πορεία της Roasters Kolektiva κλειδώνεται και από δύο πολύ σημαντικά βραβεία, όταν τον Οκτώβριο του 2017 ο Διευθύνων Σύμβουλός μας, Παναγιώτης Ματζιούνης κατακτά την 1η θέση στο 1ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Καβουρδίσματος Καφέ που διοργάνωσε ο SCA και το 2018, την 2η θέση στο Coffee Roasting Championship που διοργανώθηκε επίσης από τον SCA.

Μέχρι και σήμερα σκοπός μας είναι συνεχώς να επιλέγουμε, να καβουρδίζουμε, να προμηθεύουμε και να σερβίρουμε τον πιο εκλεκτό specialty καφέ, που κάθε του γουλιά αποτυπώνει ένα ολόκληρο ταξίδι από όλο τον κόσμο και αφηγείται μια μοναδική ιστορία.

Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ

Η Roasters Kolektiva αποτελεί μια ομάδα ανθρώπων, λάτρεις του ποιοτικού καφέ, οι οποίοι συνυπάρχουν, συνεργάζονται και έχουν αδιάλειπτα ως κοινό στόχο το άρτιο αποτέλεσμα.
Η φιλοσοφία μας αποτυπώνεται από το brand name μας. Κολεκτίβα: ένα πλαίσιο συνεύρεσης-ελεύθερης δημιουργίας και πειραματισμού με πρωταγωνιστή τον καφέ, το οποίο φέρνει το καταναλωτικό κοινό σε επαφή με διαδικασίες που ήταν άγνωστες ως σήμερα: και αφορούν όλο το ταξίδι του καφέ, δηλαδή πως ένας πράσινος καρπός καταλήγει στην κούπα μας ως απολαυστικό ρόφημα. Έχοντας ως βασικές αρχές τη μεθοδικότητα, την εξειδίκευση και την καινοτομία, διαφοροποιούμαστε ριζικά τόσο στον τρόπο προσέγγισης του αντικειμένου, όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του.

Διαλεχτές ποικιλίες καφέ από όλες τις ηπείρους, καφέδες με μοναδική προσωπικότητα, από συγκεκριμένους μικροπαραγωγούς, επιλέγονται διεξοδικά, ψήνονται πάντα σε μικρές ποσότητες, επεξεργάζονται και συσκευάζονται με το χέρι προκειμένου να διατηρήσουν άριστα τα χαρακτηριστικά τους. Χαρμάνια υψηλής ποιότητας τα οποία φτιάχτηκαν και συνδιαμορφώθηκαν από cupping specialists, επαγγελματίες baristi, ειδικούς του είδους αλλά και από απλούς εραστές του καφέ, συνθέτουν μια γευστική παλέτα ικανή να καλύψει και τα πιο απαιτητικά γούστα. H Roasters Kolektiva απευθύνεται στους γνήσιους εκφραστές του Τρίτου Κύματος και επιδιώκει την παρουσίαση μοναδικών προφίλ καφέ που στοχεύουν στην επίτευξη της μέγιστης δυνατής απόλαυσης από ένα φλιτζάνι.

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ

Κάθε γουλιά έχει έναν και μόνο σκοπό: Την ανάκληση εικόνων και αναμνήσεων μέσα από τα μοναδικά αρώματα ενός ποιοτικού καφέ και το αυθόρμητο χαμόγελο που γεννιέται από τη γνήσια απόλαυση αυτής της γευστικής εμπειρίας. Αυτό αποτελεί για εμάς το κίνητρο που ενισχύει τη δέσμευσή μας να βρίσκουμε τους πιο ιδιαίτερους καφέδες, κορυφαίες ποικιλίες και να παράγουμε μοναδικά χαρμάνια. Η Roasters Kolektiva στοχεύει με κάθε τρόπο στην διατήρηση της ποιότητας και τη συνεχή βελτίωση, με γνώμονα πάντα την εμπειρία και την τεχνογνωσία στον καφέ, καθώς και την τεχνολογική ανάπτυξη όλων των σταδίων παραγωγής, από τον πράσινο καρπό μέχρι τον άψογα σερβιρισμένο καφέ.

KOLEKTIVA LAB

Ταυτόχρονα, η ανάγκη μας να δημιουργήσουμε άμεσες σχέσεις με τους λάτρεις του καφέ, ήταν το κίνητρο για το πρώτο Kolektiva Lab, τα coffee shops μας που βασίζονται στο πιο μοντέρνο Coffee to Go concept, με ποικιλία γεύσεων καφέ που προσφέρουν την απόλυτη ευχαρίστηση σε κάθε γουλιά και καλύπτουν άψογα τις ανάγκες του σύγχρονου καταναλωτή για τον ιδανικό καφέ στη βόλτα, τη δουλειά ή το σπίτι.
Σε κάθε Kolektiva Lab, θα βρείτε άριστα εκπαιδευμένους ανθρώπους που λατρεύουν την τέλεια γεύση του καφέ και που είναι εκεί για να σας καθοδηγήσουν να βρείτε το φλιτζάνι με τις γεύσεις και τα αρώματα που σας ταιριάζει απόλυτα. Πολλοί Baristas μας, ως Εξουσιοδοτημένοι Εκπαιδευτές SCA, αναλαμβάνουν τις ομαδικές εκπαιδεύσεις επαγγελματικών ομάδων και φυσικά την εκπαίδευση κάθε νέου μέλους που πρόκειται να προστεθεί στην δική μας ομάδα σε οποιοδήποτε Kolektiva Lab.
Αυτό που μας διαφοροποιεί είναι η προσωπική επαφή με κάθε πελάτη ξεχωριστά, ο αδιαπραγμάτευτος στόχος να εξασφαλίσουμε το τέλειο αποτέλεσμα και η σεμνότητα με την οποία πρέπει να χειριζόμαστε κάθε φρέσκο specialty καφέ.
Για εμάς, ο καλός καφές είναι δικαίωμα όλων!