Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
 

Blog

Καφές στο σπίτι : Πως να φτιάξεις έναν καφέ φίλτρου - Roasters Kolektiva

Καφές στο σπίτι : Πως να φτιάξεις έναν καφέ φίλτρου

Ο καφές είναι ένα από τα πιο δημοφιλή ροφήματα στον κόσμο, και υπάρχουν σημαντικοί λόγοι που τον καθιστούν τόσο αγαπητό στο ευρύ κοινό. Είναι νόστιμος, τονωτικός και μπορεί κάποιος να τον απολαύσει με πολλούς τρόπους, προσαρμόζοντας τον στις προσωπικές του προτιμήσεις. Οι περισσότεροι από εμάς, επιλέγουμε να βρούμε το καθημερινό μας ρόφημα μέσω μιας επίσκεψης σε κάποιο coffee shop, ωστόσο η παρασκευή του καφέ στο σπίτι μπορεί να είναι μία ευχάριστη διαδικασία και πολλές φορές μία πιο βιώσιμη εναλλακτική.

Αν είστε νέος στην παρασκευή καφέ στο σπίτι, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε και θα κάνουν την διαδικασία παραγωγής ευκολότερη. Αρχικά, θα πρέπει να επιλέξετε τον τύπο καφέ που αγαπάτε, είτε είναι ένας κλασικός εσπρέσο είτε ένας καφές φίλτρου, και στη συνέχεια να προμηθευτείτε ένα εργονομικό σκεύος παρασκευής καφέ, εύκολο στη χρήση, το οποίο μπορεί να προσφέρει ένα άρτιο αποτέλεσμα.

Καφές στο σπίτι : Πως να φτιάξεις έναν καφέ φίλτρου - Roasters Kolektiva

Σήμερα, ο πιο δημοφιλής ζεστός καφές για το σπίτι είναι ο φίλτρου και οι δύο πιο διαδεδομένες μέθοδοι παρασκευής του είναι η μέθοδος Pour-Over και η μέθοδος Immersion. Ας μιλήσουμε για αυτές. Η μέθοδος Pour-Over παράγει ένα απόλυτα γευστικό φλιτζάνι καφέ, αλλά απαιτεί τεχνική και γνώση ώστε να επιτευχθεί το τέλειο φλιτζάνι. Αυτό που χρειάζεστε είναι τον αγαπημένο σας specialty coffee, υψηλής ποιότητας χάρτινα φίλτρα, ζεστό νερό και φυσικά το σκεύος παρασκευής, με το πιο διάσημο να είναι το Hario V60.

Από την άλλη, η μέθοδος Immersion παράγει ένα πιο γεμάτο φλιτζάνι καφέ με πολύπλοκες γεύσεις και είναι ευκολότερο στη χρήση. Οι απαιτήσεις για την παρασκευή του καφέ είναι οι ίδιες, αλλά θα χρειαστεί ένα διαφορετικό σκεύος παρασκευής, που δεν είναι άλλο από το Clever Dripper. Επιπλέον, κάποια ακόμη σκεύη παρασκευής που αξίζει να σημειώσουμε καθώς είναι αρκετά διαδεδομένα, είναι η διάσημη γαλλική πρέσα και το πιο ευέλικτο Aeropress.

Συντάκτης: Πασχάλης Τζανταρίδης – Head Barista at Kolektiva Lab, Sykies