Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
 

Blog

Καφές με φυτικό γάλα σε περίοδο νηστείας!

Συχνά όλο και μεγαλύτερη μερίδα των ανθρώπων αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να απολαύσουν τον αγαπημένο τους καφέ αντικαθιστώντας το γάλα που συνήθιζαν να βάζουν, με υποκατάστατα προϊόντα μη ζωικής προέλευσης. Το φυτικό γάλα έχει αναδειχθεί ως μια η ιδανική εναλλακτική λύση για όσους βρίσκονται σε περίοδο νηστείας ή για όσους ακολουθούν διατροφικές συνήθειες στις οποίες αποφεύγεται η λακτόζη.

Αν και η πλειοψηφία έχει εξοικειωθεί τα τελευταία χρόνια με το plant based γάλα, η ιστορία του ξεκινάει πολύ παλαιότερα, όταν παρασκευάστηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, γάλα από σόγια, στα μέσα του 14ου αιώνα. Για εκατοντάδες χρόνια, δεν ήταν ένα προϊόν που ήταν ευρέως αποδεκτό από το κοινό, ωστόσο από τον 18ο αιώνα και έπειτα, άρχισε να ενσωματώνεται σε
τοπικές συνταγές και να κατακτά την αποδοχή του κόσμου. Το γάλα σόγιας, ήταν λοιπόν το πρώτο φυτικό γάλα που κυκλοφόρησε στο εμπόριο και αποτέλεσε την αφορμή για την δημιουργία πολλών plant based γαλάτων που σήμερα βρίσκουμε σε κάθε super market, όπως το γάλα αμυγδάλου, βρώμης, φουντουκιού, καρύδας κ.α.

Αδιαμφισβήτητα, καθένα από αυτά έχει τον δικό του χαρακτήρα, και προσδίδει το δικό του “χρώμα” σε κάθε συνταγή, είτε κάποιος το επιλέγει στο πρωινό του μπολ με δημητριακά είτε ακόμα και στον καθημερινό του καφέ. Από τον κλασικό cappuccino μέχρι το αγαπημένο latte, το plant based γάλα προσφέρει την ίδια γευστική εμπειρία σε όποιον το επιλέγει. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα φυτικά γάλατα είναι πιο ελαφριά σε θερμίδες και λιπαρά, και παράλληλα δεν περιέχουν λακτόζη γεγονός που εξυπηρετεί τις διατροφικές συνήθειες στις οποίες πρέπει αυτή να αποφεύγεται.
Έτσι, ο καφές με γάλα αλλά και οποιαδήποτε άλλη παρασκευή απαιτεί την παρουσία του, μπορεί να παραμείνει μια απολαυστική συνήθεια τόσο για όσους έχουν περιορισμούς στο διατροφικό τους πρόγραμμα όσο και για όσους αυτές τις ημέρες βρίσκονται σε περίοδο νηστείας.