Δωρεάν μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 50€
 

Blog

Espresso lungo & espresso americano: Δύο αγαπημένες χειμερινές επιλογές - Roasters Kolektiva

Espresso lungo & espresso americano: Δύο αγαπημένες χειμερινές επιλογές

Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει, οι ζεστές εκδοχές του αγαπημένου μας ροφήματος αποτελούν την ιδανική επιλογή για τους περισσότερους. Δύο από τα πιο διαδεδομένα ροφήματα που βασίζονται στην παρασκευή του espresso είναι το lungo και το americano, τα οποία ενώ αρχικά μοιάζουν πολύ μεταξύ τους, στην πραγματικότητα σημειώνουν μία βασική διαφορά που θα ανακαλύψετε στο τέταρτο επεισόδιο της σειράς Home Barista.

Η διαφοροποίησή τους αφορά στην ποσότητα του νερού που προσθέτουμε στην εκχυλισμένη δόση espresso που παρασκευάζουμε και συνεπώς στην ποσότητα του τελικού ροφήματος που παίρνουμε αλλά και την ένταση που θα έχει ο καφές μας. Πιο συγκεκριμένα, για ένα espresso lungo θα χρειαστεί να προσθέσουμε στην κούπα μας 40ml επιπλέον ζεστό νερό ενώ για έναν espresso americano θα χρειαστεί να προσθέσουμε επιπλέον 150ml νερό θερμοκρασίας 75οC και στις δύο περιπτώσεις.

Για την εκτέλεση των συγκεκριμένων παρασκευών εμείς επιλέξαμε ένα από τα πιο αγαπημένα specialty blend της Roasters Kolektiva, τον Explorer ο οποίος σε κάθε γουλιά απελευθερώνει με μοναδικό τρόπο, νότες από σοκολάτα, αποξηραμένα φρούτα και μπαχαρικά.

Δείτε αναλυτικά τις συνταγές:

Ακολουθείστε μας και στα social media για περισσότερα:

Instagram
Facebook
Tiktok